18 Ağustos 2007 Cumartesi

Mikonos

Her türlü çılgınlığın yaşandığı yer mi? Belki evet ama genel olarak hayır.

Limana yanaşan gemimizden indikten sonra ilk düşüncemiz araba kiralamak. Yanaşan gemilerden inen yolcu sayısının fazlalığı bunu ilk rent a car’da yapamayacağımız gösterdi. Merkeze giden yolda 24 saat araba kiralama için 55-65 EUR’ya çok sayıda yer buluyoruz. Gönül rahatlığı ile merkezde 1 tur.

Dar sokaklar, pervazları mavi, kırmızı, yeşil boyalı beyaz evler, evlerin önünde hediyelik eşya tezgahları, butikler, sokak içi restoranlar, kafeler… Bu konseptin “consistent” bir şekilde dağılımı ile yaşadığımız görsel şölen. Sanat galerileri, Venedik Sokağı (deniz kenarında yan yana kafeler), merkezde deniz kenarında yürürken yine kafeler, duble “Greek Coffee” keyfi, adanın sembolü “Petros” pelikanı, uğur getirdiğine inanılan baykuş heykelleri, parmak arası deri sandaletler veeee arabamızı kiralayarak ver elini beachler…

Yol boyu ATVler, motorlar. Herkes birbirine korna ile selam veriyor. Eğer ortalama süratle gidiyorsanız, bir takım el hareketlerini görmeye hazır olun, hızlan manasında! İlk beach Elia: Halk plajı kıvamında, dalgalı kumsalı var. Şemsiye+ şezlong 12 EUR. Oturmak için restoranı bile bizi motive etmedi. 2.beach: Super Paradise: 1970’lerden, nispeten eski havalı, sakin bir koy. Plajda herkes normal, tek tük üstsüz güneşlenen var. Havlunu kumsalda yayarsan “ücretsiz”. Türk “beach”lerinde görülmemiş bir şey. 3.beach: Paradise: Turların da tercihi. Cahide gibi travesti show ile beach parti. Deniz, insanlar, fiyat uygun. Super Paradise ile aynı. 4.beach: Kalua: Harika. Reina gibi, beyazlar içinde restoranı, kaliteli insan kitlesi. Kayalıklar arasından geçerek ulaştığınızda bence “Secret Paradise” olmayı hak ediyor. Bütün bu gezilecek yerler için zannetmeyin günlerce kaldık. 7-8 saat yeterliydi. Çıplak erkeklerin dans ettiği “Tropicana” beach’e gitmedik. Belki de o bölüm çılgınlar adasının ismine uygun olacaktı.

Hiç yorum yok: