6 Eylül 2007 Perşembe

Kaldırım Serçesi


Yorumlarından okuduğumuz kadarıyla ruhumuzun okşanacağı beklentisiyle Kaldırım Serçesi’ne (La vie en Rose) gittik ve gerçekten de müzikleriyle ruhumuz okşandı... Edith Piaf'ın hayatını anlatan filmi oldukça uzun -140 dakika- olmasına rağmen hiç sıkılmadan izliyorsunuz.

Edith Piaf'ın (Marion Cotillard) 1959'da New York'da verdiği konser sahnesi ile başlayan filmde, yıllar öncesine gidip annesinin Küçük Edith’i terkedişini ve babaannesinin yanında yaşayışını izliyoruz. Hayatı hep sıkıntılar içinde geçen Edith bir gün sokakta şarkı söylerken Leplée (Gérard Depardieu) tarafından keşfedilir ve her geçen gün ünlenip yükselişi devam ederken sıkıntılar da peşini hiç bırakmaz...

Edith Piaf’ı Fransız aktris Marion Cotillard canlandırıyor. Taxi serisinden ve benim çok sevdiğim Cesaretin var mı aşka (Jeux d'enfants) filminden hatırlayacağınız Marion Cotillard gerçekten müthiş. Film boyunca dinlediğim Edith Piaf şarkılarının ne kadar güzel olduğunu söylemeye ise hiç gerek yok. Mutlaka gidin ve o büyüleyici şarkıların ardında yaşanan hayatı izleyin.


Hiç yorum yok: